Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Taxi theorie

Ben je student en wil je taxi rijden als bijbaan? Wil je taxi rijden als je vaste baan? Het is mogelijk om taxi te rijden, maar je gaat opnieuw een examen moeten afleggen. Er gelden weer andere regels voor het rijden van een taxi. Inderdaad rij je een normale auto waarvan je al een rijbewijs hebt. Maar voor taxi ga je een taxi theorie examen moeten doen.

Toelating taxi theorie examen

Je kunt pas verder met het taxi rijden als je het examen haalt. Om hiervoor te gaan heb je een geldig identiteitsbewijs nodig en een bewijs dat je hebt reserveert bij het CBR. De betaling moet ook in orde zijn. Dit examen kost € 43,55. Heb je extra tijd nodig? De toeslag bij extra tijd is € 12. Het toeslag bij individueel begeleid examen tot en met zestig minuten is € 35,25.

Wat te verwachten voor je taxi theorie examen?

Het theorie-examen heeft verschillende soorten vragen. Je gaat de vragen in 60 minuten moeten afmaken. Deze bestaan uit veertig vragen in totaal. De vragen zijn onderverdeeld in dertig vragen en twee cases met elk vijf vragen. De vragensoort verschillen, maar voor het grootste deel kom je meerkeuze vragen tegen. De inhoud van je vragen gaan over je kennis van de wet- en regelgeving. Ook het gewenste houding en gedrag is belangrijk. En ook communicatie met klant en hulpdiensten. Je kunt ook studeren uit een taxi theorie boek.

Taxi rijbewijs halen

Als je het taxi theorie oefenen hebt afgerond zie je meteen de uitslag op je scherm. Als je een bevestiging wilt krijg je dit ook opgestuurd per email, pas als je email adres hebt doorgegeven. Je mag niet langer dan een jaar met deze uitslag rondlopen, anders vervalt het. Maar wanneer ben je geslaagd? Je bent pas geslaagd als je twee en dertig of meer vragen goed hebt.

Chauffeurskaart aanvragen

Als je het taxi theorie cursus hebt gevolgd mag je nog steeds geen taxi rijden. Je dient eerst het chauffeurskaart aan te vragen. Het chauffeurskaart wordt bij Kiwa aangevraagd. Je hebt hiervoor nodig een rijbewijs B, een verklaring over het Gedrag voor taxichauffeurs. Een erkend chauffeursdiploma van het taxi en een doktersverklaring voor het rijden van taxi. De chauffeurskaart is vijf jaar geldig.

Ontbreken van chauffeurskaart

Als taxi chauffeur heb je altijd een chauffeurskaart en een taxi vergunning nodig. Als je passagiers gaat ophalen of afzetten moeten ze inderdaad een taxi chauffeur betalen en niet zomaar iemand die vrijwillig taxi rijdt zonder de cursus hebben gevolgd hiervoor. Als je de chauffeurskaart niet bij je hebt kun je een proces-verbaal, boete of een strafblad krijgen.