Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Theorie examen oefenen Arabisch

Ben je een Arabier die kortgeleden is gevestigd in Nederland? Vind je het moeilijk om steeds heen en weer te gaan met openbaar vervoer? Als buitenlander kun je ook een auto kopen en het rijbewijs van hier behalen. Het theorie-examen is ook mogelijk in het Arabisch. Er zijn weer andere verkeersregels in Nederland. Niet iedereen is zo snel met het leren van de Nederlandse taal. Dit maakt het moeilijk voor je theorie-examen. Dankzij het theorie examen auto oefenen arabisch kun je je rijbewijs snel behalen.

Verkeersregels verschillen

Elk land heeft zijn eigen regels. Dit kan het misschien moeilijk maken in het verkeer, daarom dat je het gratis theorie examen oefenen arabisch hier in Nederland ook opnieuw moet maken. Het is belangrijk om goed te oefenen. Het oefenen wordt gemakkelijk gemaakt doordat het in Arabisch is. In het verkeer zijn er enkele situaties waarop je moet letten als nieuweling.

Aandacht op enkele verkeersregels

Voordat je begint met rijden is het eerste waarop je let, welk kant mag ik rijden? In Nederland is er sprake van rechtsverkeer, je moet rechts rijden en links inhalen. Doe je dit niet goed heb je kans op een boete. Als je je niet houdt aan de regels kun je ongevallen veroorzaken in het verkeer.

Wanneer je in het verkeer bent en je een gelijksoortige kruising ziet zonder verkeersborden of verkeerslichten, betekent dit dat je voorrang moet verlenen aan bestuurders die vanuit rechts komen. Je mag dus nog niet eruit. Een bijzonder regel geldt voor de trams, de trams hebben altijd voorrang, ongeacht de richting van komst. Maar niet als er bijzonder verkeer aanwezig is zoals politiewagen, ambulance of brandweer met loeiende sirene gaat de tram moeten aanpassen aan de regels. Want deze voertuigen met loeiende sirene hebben voorrang.

Als je op een verharde weg bent en er een onverharde weg tegenover je staat heb je op de verharde weg voorrang. Dit geldt ook voor situaties waarbij je op dezelfde weg rechtdoor wilt rijden, mag je altijd voor. Er zijn ook regels binnen de bebouwde kom die niet met verkeersborden zijn aangegeven zoals een bus die vanuit de bushalte op straat wil. Je dient hem voorrang te geven maar niet als zijn richtingaanwijzer dit aangeeft.

Bijna een ieder weet dat je op een zebrapad moet stoppen wanneer je voetgangers ziet oversteken of op het punt zijn over te steken. Dit geldt dus ook in Nederland. Wil je bijzondere verrichtingen doen zoals het keren of in en uitrijden enz. Je gaat dan moeten wachten en het ander verkeer voorrang geven. Je bent in rust terwijl de andere voertuig al aan het rijden is