Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Theorie in 1 dag

Ben je zestien en wil je je scooter rijbewijs behalen? Is het mogelijk om je scooter theorie in 1 dag te halen? Om een scooter te kunnen besturen heb je een AM-rijbewijs nodig. Tegenwoordig zijn er cursussen waarbij je de theorie in een dag kunt halen. Evenals de theorie examen auto in een dag te halen, is dit ook mogelijk voor scooter. Dit zijn meestal voor mensen die het theorie, goed onder de knie hebben. Naast dagcursus voor een auto rijbewijs bestaat er ook een mogelijkheid voor een scooter rijbewijs, zoals motor.

Wat is een AM-rijbewijs?

Een auto rijbewijs is ingedeeld in verschillende categorie├źn zoals personenvervoer, vracht en bus. Precies zo is een AM-rijbewijs bedoeld voor het besturen van een brommer, scooter of brommobiel. Het AM-rijbewijs is net een creditcard pasje waarin wordt aangegeven voor welke voertuigen je bevoegd bent op te rijden. In geval je een auto rijbewijs hebt en ook een AM-rijbewijs dan mag dit op een pasje. Een AM-rijbewijs is evenals de auto rijbewijs ook tien jaar geldig.

Wanneer mag je het AM-rijbewijs aanvragen?

Het aanvragen van een AM-rijbewijs heeft ook zijn regels. Je mag vanaf vijftien jaar en vijf maanden mee doen met het theoretisch gedeelte. Voor de praktijklessen en examen dien je al zestien jaar te zijn. Het eerste wat je doet is eerst het theoriecertificaat behalen bij het CBR. Doe je dit ergens anders dan is er sprake van oplichting, want niemand anders mag het theorie-examen afgeven dan het CBR.

Je kunt snel je theorie halen, daarna kun je dan het praktijkexamen afmaken om je AM-rijbewijs in handen te krijgen. Uitzonderingen gelden voor situaties waarbij je al over een rijbewijs A of B beschikt. In dit geval hoef je geen AM-rijbewijs aan te vragen. Je krijgt het vanzelf. Je hebt de mogelijkheid om scooter rijbewijs in 1 dag theorie en praktijk te halen.

Wanneer mag je geen AM-rijbewijs aanvragen?

Er zijn situaties waarbij je helemaal geen AM-rijbewijs mag aanvragen. Behalve de leeftijd onder vijftien jaar en vijf maanden mag je geen AM-rijbewijs aanvragen als je rijbewijs ongeldig is verklaard. Het ongeldig verklaren van een rijbewijs heeft verschillende redenen. Als je een cursus rijgedrag doet of gaat doen mag je geen AM-rijbewijs aanvragen.

Als er uit onderzoek blijkt dat je een negatief rijvaardigheid hebt wordt er geen AM-rijbewijs aanvraag goedgekeurd. Hetzelfde geldt ook voor rijontzegging. Elk strafmaatregel van het Openbaar Ministerie op je rijbewijs wordt gezien als afkeuring voor je aanvraag van het AM-rijbewijs. Het is dus mogelijk scooter theorie in 1 dag te halen.

Documenten die horen bij controle van een scooterbestuurder

Een scooter bestuurder is verplicht een AM-rijbewijs bij zich te hebben wanneer hij een scooter bestuurt. Er moet ook een geldig kentekenbewijs en verzekeringsbewijs aanwezig zijn. Je mag als scooterbestuurder ook nooit zonder helm op de weg begeven. Als een van deze regels ontbreken riskeer je een boete.