Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Motor theorie

Op deze pagina vind je alle informatie omtrent het scooter theorie examen van het cbr en hoe te oefenen hiervoor. Ons doel is om jou zo optimaal voor te bereiden op jouw aankomende CBR motor theorie examen. Het slagingspercentage voor dit examen ligt volgens ons erg laag. Zo’n 55 % van alle kandidaten slaagt niet tijdens een eerste poging. Dat betekent dus dat meer dan de helft van de kandidaten de eerste keer zakt voor het examen.

Om je zo optimaal mogelijk voorbereid aan het theorie examen te laten beginnen leggen we je hieronder enkele tips en tricks uit. Als voorbereiding op je theorie-examen is het allereerst van groot belang dat je de theorie goed doorneemt. Dit kan door middel van een motor theorieboek of lesstof dat online te vinden is. Het is erg belangrijk je van te voren goed voor te bereiden door de motor theorie veelvuldig door te nemen en goed met de motor theorie te oefenen door bijvoorbeeld oefenexamens te doen. Zo weet je ongeveer wat je te wachten staat tijdens het échte examen.

Waaruit bestaat het motor theorie examen?

Het motor theorie examen bestaat uit vragen die gaan over verkeersregels & verkeersinzicht. Het theorie examen bestaat uit 50 vragen en 2 testvragen. Om te slagen voor het theorie examen moet je 44 of meer vragen goed beantwoorden. Het examen bestaat o.a. uit meerkeuzevragen, ja/nee vragen en open vragen.

Tijdens het CBR motor theorie examen krijg je in totaal 30 minuten de tijd om 50 vragen te beantwoorden. Ons advies is neem deze tijd en denk goed na over je antwoord. Twijfel echter niet té lang en durf op jezelf te vertrouwen!

Theorie motor oefenen en leren

Hoe pak je het leren van de motor theorie nou het beste aan? Wij lichten hieronder een aantal tips en methodes uit om je zo voorbereid mogelijk aan het examen te laten beginnen.

Uiteraard zijn wij ervan bewust dat iedereen op een andere manier leert. Daarom geven wij hier de verschillende opties weer en kun je zelf bekijken en proberen wat het beste voor jou werkt. Het belangrijkste is natuurlijk dat je de manier kiest waar jij de stof het beste door kunt onthouden. Dit kan zijn door zelf thuis een lesboek te bestuderen en korte samenvattingen te maken van de bestudeerde stof. Bekijk goede aanbiedingen van theorieboeken online of vraag je rijschool om een exemplaar. Studeer je liever online? Wij van theorierijexamen.com bieden jou de mogelijkheid om in leerzame modules jouw motor theorie te leren en daarna te oefenen.

Een andere handige manier om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het theorie examen motor is om bij je rijschool te vragen of ze misschien motor theorie cursussen geven. Veel rijscholen doen dit namelijk. Heb je niet zoveel tijd, kun je wellicht een 1-daagse cursus bij ze volgen. Dit is een zeer leerzame manier om de theorie snel onder de knie te krijgen. Nadat je de theorie eigen hebt gemaakt kun je online een aantal oefenexamens doen zodat je jouw kennis kunt testen en weet wat je te wachten staat tijdens het echte CBR theorie examen.

Tips

We hebben hier nog een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet waarvan wij denken dat deze je kunnen helpen om in 1 keer te slagen voor jouw motor theorie examen.

  • Zorg ervoor dat je de meest recente theorie bestudeert. Verkeersregels veranderen nog wel eens en je hebt er natuurlijk niets aan om verouderde informatie te leren. Let er dus op dat je de meest recente uitgave van een boek of oefen cursus koopt.
  • Neem de tijd voor het beantwoorden van de vragen.
  • Oefenen, oefenen en oefenen! Herhaal de theorie en maak veel oefen examens.
  • Vertrouw op jezelf!

Wij van theorierijexamen.com wensen je enorm veel succes met het studeren voor jouw aankomende motor theorie examen!