Verkeersborden oefenen

Welkom bij de verkeersborden oefening. Onze verkeersborden oefening bestaat uit 20 vragen. Per vraag krijg je 1 verkeersbord en 4 meer keuze antwoorden, klik op het bijbehorende antwoord om door te gaan naar het volgende bord.

Om te slagen heb je minimaal 15 goede antwoorden nodig, dat betekent dat je dus niet meer dan 5 fout mag hebben. Na de 20 vragen krijg je een gedetailleerd overzicht welke vragen je goed hebt beantwoord en welke niet.

De verkeersborden oefening is het kort:

Klik op "Start de oefening" om de oefening te starten, succes!

Vergelijk Pakketten

De beste websites waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Kosten

Theorieboek

Cursus

Wijze van oefenen

Oefenexamens

Up to date

Autotheorie.nl

Meer dan waar voor je geld

Uitgebreid theorieboek voor auto, motor en scooter

Beste cursus uit onze test

Van A tot Z alles over je theorie leren

Groot aantal kwalitatieve oefenexamens conform CBR

Dagelijks gecontroleerd om zeker te zijn van up-to-date stof

48 uur: € 7.99

7 dagen: € 12.99

31 dagen: € 24,99

boek: € 19,99

korting bij pakket: 5 euro op boek

Begint vanaf

€ 7,99

Bestel Nu

Autotheorie.nl is de grootste autoriteit voor het oefenen van je theorie in Nederland. Naast je autotheorie, kun je bij Autotheorie.nl ook oefenen voor je scooter/bromfiets theorie en je motor theorie. Autotheorie.nl heeft het grootste aanbod van oefenmodules. Je wordt van begin tot eind door alle stof geleid en leert zo op een goede manier alle stof conform de richtlijnen van het CBR. Autotheorie.nl heeft bovendien het grootste aanbod van oefenexamens, zodat je volledig voorbereid kan starten aan je CBR theorie examen.

Verkeersborden.nu

Scherpe prijzen

Duidelijk theorieboek om informatie op te zoeken

Uitgebreide cursus inclusief sterke foutenanalyse

Stap voor stap verkeersboden en -regels leren

Check je kennis met enkele handige oefenexamens

Alle stof actueel, inclusief nieuwe verkeersborden

72 uur: € 8,99

2 weken: € 14,99

31 dagen: € 19,99

boek: € 14,99

korting bij pakket: € 2,50

Begint vanaf

€ 12,00

Learn More

Verkeersborden.nu is al jaren een autoriteit op het gebied van het leren van je theorie examen voor auto, motor en scooter. Verkeersborden.nu heeft de grootste online oefenmodule voor verkeersborden. Daarnaast beschikt de site over een oefeningen voor gevaarherkenning en inzicht. Met de bijgevoegde oefenexamens kan je de laatste voorbereidingen treffen voor je theorie examen na het oefenen.

Snelslagen.nl

Laagste prijs op het web

Tegen een verlaagde prijs inclusief theorieboek

Handige cursus om snel je theorie te leren

Met handige ezelsbruggetjes snel de stof leren

Handige oefenexamens als laatste voorbereiding

Alle stof conform huidige regelgeving

Oefenexamens: € 14

Boek: € 9,99

Samen: € 19,99

Korting by samen bestellen:

€ 4,00

Begint vanaf

€ 12,00

Learn More

SnelSlagen.nl is de ideale site om snel de juiste kennis op te doen om je theorie examen te halen. Bij SnelSlagen.nl wordt de focus gelegd op snel kunnen leren door middel van handige ezelsbruggetjes en geheugensteuntjes. Wil je zeker weten dat je ook op korte termijn nog snel je theorie examen gaat halen, dan maak je de beste kans door snel te oefenen bij SnelSlagen.nl. De website beschikt over handige manieren om snel te leren, maar ook oefenexamens om vlak voor je examen nog te controleren of je de stof écht goed geleerd hebt.

Over theorieexamenoefenen.net

Een goede opleiding wat betreft het theorie examen is een investering in je eigen veiligheid. Het gaat er tenslotte om dat je op een veilige manier leert deel te nemen aan het verkeer. Helaas is het feit dat vele mensen zakken voor het theorie-examen omdat ze dit examen erg onderschatten en simpelweg niet goed genoeg voorbereid zijn en niet goed genoeg voor het examen oefenen. Wij streven ernaar om het slaginspercentage van het examen te verhogen door oefen examens aan te bieden om jou kans op slagen aanzienlijk te verhogen! Dit doen wij niet alleen met informatie en lesstof maar ook doordat je gebruik kan maken van onze leuke en leerzame gratis online cbr theorie examens .

Wij van theorierijexamen.com bieden jou de mogelijkheid om gratis te oefenen met verkeersborden. Wij willen je helpen om de verkeersborden te leren kennen en om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het CBR theorie examen. Hier zul je namelijk de nodige vragen krijgen over de betekenis van een aantal verkeersborden.

Het oefenen van het kennen van verkeersborden is niet moeilijk. Het is een kwestie van het herkennen van de vorm en/of kleur van het bord. Je kunt deze website gebruiken als een goed hulpmiddel. Met de door ons aangeboden modules moet het voor iedereen mogelijk zijn om de betekenissen goed te leren kennen. Zo bereiden we je goed voor op het echte theorie examen.

Wat betekenen de verschillende vormen, maten en kleuren?

Verkeersborden zorgen voor duidelijkheid en veiligheid in het verkeer. Er zijn veel vaste borden, maar soms zijn er ook tijdelijke borden die specifiek aan een situatie gelinkt zijn. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het matrixbord. Deze vind je over het algemeen boven een snelweg en geven belangrijke informatie weer die op dat moment bij de huidige verkeerssituatie past. Als er bijvoorbeeld een ongeluk is en de snelheid moet worden aangepast, dan zal dit worden weergegeven op het matrixbord. Ook als er file is, zal het matrixbord je begeleiden in het juist handelen in het verkeer. De borden zijn bedoeld om het verkeer in goede en veilige banen te leiden. Het kennen van de verkeersborden is dus niet alleen belangrijk voor het slagen voor je verkeers theorie examen, maar uiteindelijk vooral voor de veiligheid voor jou en andere weggebruikers in het verkeer.

Verkeersborden leren

Zoals eerder gezegd bestaan de verkeersborden uit verschillende vormen, maten en kleuren. De verkeersborden kun je indelen in een aantal categorieën en de vorm, kleur of maat van het bord geven je een indicatie tot welke categorie het bord behoort. Zo wordt het dus makkelijker voor jou om de betekenis van het bord te onthouden.

Verkeersbord categorieën

 • Serie A: Snelheid
 • Serie B: Voorrang
 • Serie C: Gesloten verklaring
 • Serie D: Rijrichting
 • Serie E: Parkeren en stilstaan
 • Serie F: Overige geboden en verboden
 • Serie G: Verkeersregels
 • Serie H: Bebouwde kom
 • Serie J: Waarschuwing
 • Serie K: Bewegwijzering
 • Serie L: Informatie

Het kennen van verkeersborden is een belangrijk onderdeel van het theorie examen. Het is daarom noodzakelijk om de verkeersborden en betekenis goed door te nemen voordat je het echte examen doet. Wij van theorierijexamen.com bieden jou handige methodes aan om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het theorie examen. Zo geven wij jou handige tools mee om de verkeersborden makkelijker te herkennen en ze in een categorie te plaatsen.

Oefenen verkeersborden en verkeersborden quiz

Denk jij alle verkeersborden te kennen, dan kun je het beste overgaan op het oefenen van de borden. Zo test je jouw kennis voordat je het echte examen gaat doen. Je kunt de borden en betekenissen het beste eerst leren vanuit een theorieboek of online. Aan de hand van de kleur of vorm van het bord zul je meteen kunnen zeggen in welke categorie het bord valt.

Een leuke manier om verkeersborden te oefenen is door gebruik te maken van een verkeersbordenquiz. Wij bieden deze aan op theorierijexamen.com.. Dit is een uitdagende en speelse manier van oefenen en je test meteen of je kennis voldoende is om tijdens het echte examen de gevraagde verkeersborden te herkennen. Een andere leuke verkeersborden quiz is bijvoorbeeld de anwb verkeersquiz. Onze quiz bestaat uit 20 vragen over de meest actuele en voorkomende verkeersborden. Aan het einde van de quiz zie je direct hoe je gescoord hebt en hoe het ervoor staat met je kennis over verkeersborden. Na afloop van de quiz krijg je een uitgebreide uitleg bij elk antwoord. Mocht je een aantal fouten hebben, dan zal de uitleg je helpen te begrijpen waarom je het foute antwoord hebt gegeven. Dit is een geweldige manier om van je fouten te leren en de verkeersborden beter te herkennen.

Verkeer oefenen in de praktijk

Een andere manier op te oefenen met verkeersborden is het toepassen van het leren in de praktijk. Dat wil zeggen dat je het beste naar buiten kunt gaan en bij alle verkeersborden die je onderweg tegenkomt moet zeggen wat ze betekenen. Kijk dus bijvoorbeeld tijdens een fietstochtje naar de supermarkt welke borden je allemaal tegenkomt en herhaal voor jezelf wat ze betekenen. Mocht je twijfelen over de betekenis, maak er dan een foto van en zoek de betekenis daarna later thuis op. Dit is een leuke en praktische manier van leren die wellicht goed bij jou past. Blijf tijdens het praktisch oefenen natuurlijk wel nog een beetje opletten op de rest van het verkeer!

Waarom is verkeersborden oefenen belangrijk?

Het is voor de veiligheid van jou en andere weggebruikers belangrijk om de verkeersregels goed te kennen. De verkeersborden helpen ons om verkeerssituaties veiliger te maken en ongelukken in het verkeer te voorkomen. Het is in het verkeer belangrijk dat iedereen weet wanneer en waar zij voorrang moeten verlenen of krijgen. Een goede kennis van de verkeersborden is dus essentieel. Wij van theorierijexamen.com wensen jou veel succes met het leren en oefenen van de verkeersborden.