Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Wat is dimlicht?

Lichten zijn vereist op een auto. Zonder lichten kun je geen auto rijden. Zowel overdag en in de avond heb je lichten nodig. De lichten zorgen er voor dat je gevaar kunt vermijden, maar ook kunt aanwijzen welke kant je opgaat zodat de andere bestuurders oplettend kunnen zijn. Er zijn verschillende soorten lichten. Welke van de lichten wordt vaker gebruikt? wat is dimlicht auto?

Daytime running lights

De daytime running lights zijn ook bekend als de dagrijverlichting. De dagrijverlichting kun je vinden rondom de randen van de koplampunit. Het doel van deze lichten zijn bedoeld om de auto overdag opvallend te maken. De dagrijverlichting heeft geen invloed op het verbruik, het verbruik is zeer weinig, omdat het te vergelijken is met led-lampen. De dagrijverlichting moet zowel aan de voorkant als aan de achterkant branden. Deze lichten kunnen goed gebruikt worden wanneer je in een tunnel rijdt. Een tunnel is donker dus je kunt goed opvallen met de dagrijverlichting. Deze verlichting mag geen ander kleur hebben dan wit. Het is zo ingesteld dat het uitgeschakeld wordt wanneer het dimlicht ingeschakeld wordt. Maar wat is het dimlicht?

Dimlicht

Wat is stadslicht en dimlicht? Dimlicht is een auto verlichting die je in het donker gebruikt. Het hoeft niet alleen in de avond te zijn, maar ook bij onweer zoals, hagel, mist, regen of sneeuw. Dit kan dus ook overdag plaatsvinden. Een dimlicht geeft je meer verlichting in het donker, je kunt hierdoor andere weggebruikers zien en ze je ook. Tijdens het besturen van je voertuig kun je tegen niets aankomen, omdat er genoeg licht aanwezig is voor je. Een dagrijverlichting geeft niet zoveel licht als het dimlicht. dimlicht teken komt voor op de koplampen, de achterlichten en op het kentekenplaatverlichting. Dimlicht vormt geen hinder in je ogen, het licht is groot, maar het is gedimd. Dimlichten verlichten niet overal, het kan daarom niemand verlichten. Het verlicht helemaal niet aan de linkerkant van de weg, maar alleen de rechterkant en recht voor je.

Dimlicht sterkte

Wat is stadslicht en dimlicht? Dimlicht is een groot licht, maar het is gedimd en hindert daarom niemand. Met dimlicht wordt er standaard in het donker gereden in het verkeer. Terwijl stadslicht in bepaalde gevallen gebruikt mag worden zoals parkeren op de openbare weg in het donker.

Als je in een donkere weg bent en de meeste tegenliggers last krijgen van je dimlichten, kun je deze ook verstellen zodat de sterkte ervan veranderd. Het kan handmatig, maar ook automatisch versteld worden. Links naast je stuurwiel is er een instelwieltje dat je omhoog en omlaag kunt stellen. Als je dit doet kun je de hoogte bepalen tot waar de lichtbundel van de koplamp reikt. Vroeger werd dit versteld met schroevendraaier, er werd op de koplamp gesteld. Als je een dimlicht stadslicht icoontje ziet beschikt de auto over automatische verstelling.

Stadslicht of parkeerlicht

Een parkeerlicht heeft als functie een geparkeerd voertuig zichtbaar te maken. Parkeerlichten vind je bij de achterlichten, de kentekenverlichting en twee kleine lampjes aan de voorkant. De stadslicht dimlicht grootlicht verlichten de weg niet.