Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Auto theorie ezelsbruggetje

Vind je bepaalde onderdelen van het auto theorie moeilijk? Heb je gehoord van een ezelsbruggetje? Het kan voorkomen dat bepaalde onderdelen van het auto theorie moeilijk is. Je gaat het moeten kennen, omdat elk onderdeel belangrijk is in het verkeer. Een verkeerd informatie kan voor ongevallen zorgen in het verkeer. Daarom is het belangrijk om het auto theorie goed te beheersen. Om de moeilijkheid ervan te vergemakkelijken kun je gebruik maken van het ezelsbruggetje. Het is vooral handig tijdens ezelsbruggetjes theorie examen auto.

Belang van het autotheorie

Verkeersborden oefenen is een belangrijk onderdeel als je auto wilt leren rijden. Verkeersborden helpen namelijk om het verkeer te regelen. Je kunt zien wanneer je een school nadert, als je op een voorrangsweg bent of als je ergens wel of niet kunt parkeren. Ook heb je ze in verschillende categorieen. Sommigen geven je een verbod en andere geven informatie aan verkeersdeelnemers. Verkeersborden helpen dus een handje bij het regelen van het verkeer.

Ezelsbruggetje voor theorie

Het theorie-examen is een belangrijk onderdeel om je rijbewijs te halen. Het leert je hoe je moet gedragen in het verkeer als bestuurder. Het theorie-examen bestaat daarom uit verschillende onderdelen zodat je duidelijk een onderscheid kunt maken over alles die je mag en niet mag doen in het verkeer. Door het auto theorie te beheersen kun je een handje helpen bij het regelen van het verkeer.

Ezelsbruggetje voor het auto theorie

Het autotheorie bestaat uit verschillende onderdelen zoals verkeersborden, tekens, verschillende verkeerssituaties zoals op voorrangswegen en ook het theoretisch gedeelte. Er zijn veel borden, sommigen zijn gemakkelijk te herkennen en anderen heb je misschien nooit gezien, deze ga je onthouden. Maar het onthouden is niet gemakkelijk. Het ezelsbruggetje theorie kun je helpen om deze snel en gemakkelijk te onthouden. Het is een handig hulpmiddel.

Verkeersborden gemakkelijk onthouden

Verkeersborden zijn vooral het probleem tijdens het theorie-examen. Je kunt met een ezelsbruggetje deze gemakkelijk onthouden. Het verboden bord is rood, dit kun je altijd onthouden, maar welk soort verbod is het? Er is verbod om te parkeren en verbod om stil te staan. Met het ezelsbruggetje kun je verbod stil te staan vergelijken met een bord met een kruis.

Kruispunt

Een kruispunt is ook een belangrijk onderdeel in het verkeer. Je hebt sommige mensen die nog steeds fouten maken op een kruispunt. Bij een kruispunt waar je geen verkeerslichten ziet staan heeft rechtdoor altijd voorrang. Je kunt het gemakkelijk onthouden met het ezelsbruggetje: Recht DOOR op dezelfde weg gaat VOOR. Maar je moet wel erop letten dat er uitzonderingen zijn vooral wanneer er een fietser naast je is die rechtdoor wilt gaan en je wilt rechtsaf gaan. Je gaat de fietser in zo een situatie voorrang moeten geven. Het maken van bochten op een weg met een waarschuwingsbord is ook gemakkelijk met het ezelsbruggetje. Bij twee auto’s die dezelfde bocht moeten maken kun je het ezelsbruggetje gebruiken; korte bocht gaat voor lange bocht.

Links afslaan

Het links afslaan is een situatie waarbij mensen vaker aanrijding maken. Het is een gevaarherkenning ezelsbruggetjes. Er zijn belangrijk regels waarop je moet letten als je links afslaat. Volgens het ezelsbruggetje kun je het woord SPOT gebruiken om dit gemakkelijk te onthouden. Dit is S=in de spiegel kijken, P=pijl, O=opzij kijken, T=tegenliggers.