Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Faalangst rijexamen

Ben je iemand die snel zenuwachtig wordt van examens? Dit is nadelig, omdat je hierdoor het examen kunt falen. Als je zenuwachtig bent kun je niet goed concentreren. Het rijexamen is een groot onderdeel van je leven. Om te voorkomen dat het misgaat kun je een faalangst examen CBR maken. Deze kun je helpen om het examen zonder zenuwen te halen, want de spanning wordt verlaagd.

Hoe werkt het faalangstexamen

Tijdens een faalangst examen auto is er geen verschil met het normale rijexamen. Behalve dat je een pauze kunt nemen tijdens het faalangstexamen. Deze pauze is bedoeld om je tot rust te brengen en daarna mag je weer rijden. De examinator is een speciaal opgeleide examinator.

Waarop wordt er gelet tijdens het faalangstexamen?

Tijdens het faalangstexamen wordt er gekeken als je het voertuig goed kunt rijden, als je weet te beheersen. De examinator let op je kijkgedrag en als je oplet om voorrang te verlenen. Je gaat ook moeten invoegen en uitvoegen. De examinator gaat je ook de moeilijkste wegen laten rijden zoals het rijden op kruispunten en rotondes. Het inhalen is ook een onderdeel van je rij test. Verder ga je bijzondere verrichtingen moeten doen. De examinator gaat je een opdracht geven om te rijden naar een bepaald punt waarbij je zelfstandig naar een bestemming moet rijden.

Duur van het faalangstexamen

Voor het faalangstexamen kun je je 80 minuten voorbereiden. Het faalangstexamen duurt 80 minuten waarbij je 35 minuten in het verkeer bent.

Voorbereiding faalangstexamen

Het faalangstexamen is bedoeld voor mensen die een rijangst hebben. Maar tijdens de faalangstexamen, kan het voorkomen dat je ook angstig wordt. Dit kun je wegwerken door je goed voor te bereiden. Met enkele tips tegen faalangst rijexamen haal je je rijexamen zeker. Je moet weten hoeveel uren je bezig zal zijn met de examinator en hoeveel minuten daarvan je op de weg gaat besteden. Je kunt jezelf geruststellen met de pauze die je krijgt. Tijdens het normale rijexamen krijg je geen rustperiode, maar met tijdens de faalangst heb je dat wel. Je lichaam moet ook voldoende in rust zijn. Je kunt dit zelf doen door genoeg te rusten een dag ervoor. Eet gezond en ga niet laat slapen. Neem vooral geen kalmeringstabletten in om je zenuwen te kalmeren, want deze laten je slapen en het kan tot de volgende dag nog werken. Je wordt fris wakker en eet een gezond ontbijt voordat je het examen gaat maken. Het grootste voordeel van een faalangstexamen is dat je zelf naar een time-out kunt vragen. Het is helemaal normaal om een fout te maken tijdens deze examen. Als je vanwege een fout paniekerig wordt kun je meteen vragen naar een time-out. Het faalangst rijexamen slagingspercentage is hoog dus geen zorgen.