Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Theorie examen tips

Wil jij graag in één keer slagen voor je theorie-examen? Vast wel, dat wil iedereen! Om er voor te zorgen dat jij zo optimaal voorbereid mogelijk het theorie-examen in gaat hebben wij een artikel voor je opgesteld waarin wij je voorzien van zeer handige en bruikbare tips! Als je deze theorie tips ter harte neemt zal dit jouw slagingskans bij het echte examen aanzienlijk verhogen!

Tip #1
Onderschat het examen absoluut niet!
Het lijkt natuurlijk een erg vanzelfsprekend gegeven dat je het examen niet moet onderschatten. Toch gebeurt dit zeer regelmatig, met als gevolg dat meer dan de helft zakt tijdens de eerste poging! Dit is wat ons betreft een veel te hoog percentage. Wees je ervan bewust dat het een lastig examen is en zorg dat je jezelf hier goed op voorbereid!

Tip #2
Ga op zoek naar een gecertificeerde rijschool die naast praktijk lessen ook klassikale Theorie lessen verzorgd.
Dit zijn mensen met veel kennis en kunde over het verkeer en kunnen jou naast alle nodige theorie over het theorie-examen ook voorzien van handige tips die jij in de praktijk kan gebruiken, oftewel een win-win situatie.

Tip #3
Oefen met de theoretische stof in de praktijk.
Mijn eigen ervaring wijst uit dat het makkelijker is stof op te nemen door het ook daadwerkelijk in de praktijk te doen dan wanneer je het alleen uit een boekje gelezen hebt.

Dus ga de deur uit en probeer de theoretische stof toe te passen, onderweg naar de winkel kom je talloze verkeerssituaties tegen waarbij je jezelf kunt toetsen, Wie heeft in dit geval voorrang? Wat betekent dat verkeersborden ook al weer?

Tip #4
Kies niet voor een theorie-cursus waar ze je trucjes leren.
Op het internet zijn vele theorie cursussen te vinden waar ze je als het ware trucjes leren maar geen theoretische kennis over het verkeer mee verkrijgt. Het bekendste voorbeeld is hiervan "altijdgeslaagd". Voor je eigen veiligheid en de algemene verkeersveiligheid is het verstandig om hiervan af te zien.

Tip #5
Neem de tijd om de stof te leren en te oefenen.
Het theorie examen bevat 25 hoofdstukken. Trek er een week of 2 voor uit om de stof goed tot je te nemen, probeer niet alles in één dag in je hoofd te proppen. Neem tijdens het leren af en toe een pauze. Uit eigen ervaring weet ik dat dit een effectief effect heeft op het opnemen van de stof.

Tip #6
Maak oefenexamens en leer van je fouten.
Denk je dat je klaar bent met leren? Ga theorie oefen examens om je kennis te testen. Op onze website zijn verschillende oefen-examen modules beschikbaar voor welk examen dan ook. De oefen examens op onze website zijn voorzien van zeer uitgebreide fout analyses. Deze uitgebreide fout analyse laat precies zien op welke punten je goed scoort en op welke punten je minder goed scoort. Dit is een handige manier om te leren van je fouten en zo weet je precies welke onderdelen nog wat meer aandacht nodig hebben!

Tip #7
Heb vertrouwen in jezelf!
Na een lange periode van leren en je auto examen te oefenen is het tijd om het daadwerkelijke examen te gaan maken. Een zeer belangrijk punt om te onthouden tijdens het maken van het examen is om vertrouwen in jezelf te hebben! Zeker wanneer je weet dat je een goede voorbereiding hebt getroffen is het erg onnodig en kan het een zeer negatief effect hebben op het geven van goede antwoorden om aan jezelf te gaan twijfelen.

In veel gevallen is het zo dat het eerste antwoord dat in je opkomt ook daadwerkelijk het goede antwoord is! Probeer dus eerst alle vragen te beantwoorden waar je 100% zeker van bent. Nadat je deze vragen hebt ingevuld kan je altijd nog terug in de toets gaan om de twijfelgevallen te beantwoorden!