Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Theorie examen oefenen Turks

Zie je verschillende gezichten op het rijschool? In Nederland zijn er verschillende volkeren komen vestigen. Een van ze zijn de Turken. De Turken krijgen een goeie baan in Nederland, vestigen zich geheel hier en proberen ze alle documenten in orde te krijgen. Een van de documenten is het rijbewijs. Dit is een belangrijk onderdeel voor hen om te verplaatsen, maar iets wat nog steeds moeilijk is, is de taal. Sommige Turken kunnen de Nederlandse taal niet zo snel beheersen. Geen nood, er is ook mogelijkheid om het turkse theorie examen oefenen. Zo hebben ze ook de gelegenheid aan te passen in ons land.

Voorbereiding theorie-examen Turks

Het theorie examen oefenen is ook mogelijk in het Turks. Er verandert niets aan het onderwerp van het theorie-examen, alleen de taal is nu Turks. Je kunt je gerust voorbereiden voor het theorie-examen. Als je een tolk wilt kan deze ook gereserveerd worden, maar dit dien je vooraf aan te geven.

Beginnend rijbewijs

Ben je nieuw in Nederland? Als nieuw inwoner ga je een bijzonder soort examen eerst maken. Dit geld alleen voor nieuwe inwoners. Bijzonder, omdat je een ander soort rijbewijs krijgt. Er veranderd niets aan het theorie, die blijft hetzelfde. Je mag rijden met dit rijbewijs, maar er is een strafpuntensysteem bij zware verkeer ongehoorzaamheden. Dit beginnersrijbewijs is vijf jaar geldig. Het theorie examen oefenen in het turks is ook gemakkelijk

Wat houdt het strafpuntensysteem in?

Het strafpuntensysteem wordt gehanteerd, om bepaalde handelingen die tegen de regels gebeuren, tegen te gaan. Zo een strafpunt kan vallen onder invloed van alcohol rijden. Als je binnen de vijf jaren, twee keer wordt veroordeeld voor een strafpunt, wordt je rijbewijs in beslag genomen en krijg je hem nooit meer terug. Je hebt de mogelijkheid om dit rijbewijs opnieuw aan te vragen, je gaat dus nog een keer het rijexamen afleggen. Als je twee keer voor hetzelfde verkeersdelict bent veroordeeld, maar het tweede geval was minder, heb je geen kans om verder te gaan naar het ervaren rijbewijs. Het periode van vijf jaar gaat dus opnieuw in, maar met de een strafpunt, de tweede komt te vervallen. Ben je weer twee keer een verkeersdelict begaan, gaat het openbaar ministerie zwaardere maatregelen nemen. Het openbaar ministerie meld je aan bij het CBR zodat ze een uitgebreid onderzoek kunnen doen naar je rijvaardigheid.

Doel beginnersrijbewijs

Het beginnersrijbewijs is ontstaan om je als beginnende rijder te verplichten oplettend te zijn in het verkeer. Doe je dit niet ontstaan er verkeersongevallen waarbij je en je medemens in gevaar komt. Heb je de vijf jaren succesvol doorlopen, krijg je dan eindelijk je normaal rijbewijs.