Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Kosten theorie examen auto

Wil je gaan voor het autotheorie-examen, maar weet niet wat de kosten zijn? Het theorie examen auto kosten heeft verschillende tarieven. Dit is afhankelijk van de manier hoe het aangevraagd wordt. Volgens het CBR zijn de kosten gemiddeld bijna € 2.400. Er zijn losse kosten die niet overal hetzelfde is.

Verschillende kosten voor het halen van je rijbewijs

Voordat je je rijbewijs in handen krijgt kom je eerst verschillende kosten tegen. De verschillende kosten die komen inkijken voor het auto theorie examen kosten van het autorijles, kosten van het theorie-examen bij het CBR en kosten van een gezondheidsverklaring.

Autorijles kosten

De kosten per rijschool verschillen van elkaar. Uit onderzoek blijkt dat het gemiddelde prijs voor een uur rijles € 42 bedraagt. De lesprijzen verschillen behoorlijk van elkaar. Sommige rijscholen vragen zelfs € 50. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan daarom is het handig om vooraf te vragen wat de verschillende kosten zullen zijn. Je kunt de kosten per rijschool vergelijken en kiezen voor het goedkoopste. De vergelijking kan gedaan worden door te kijken naar de prijs voor een rijles per uur.

De vragen die je aan jezelf stelt is zijn dit de kosten voor een uur, 50 minuten of meer dan uur. Door je voordeel kies je een rijschool uit. Je spaart van tevoren voor je auto theorie, omdat het niet goedkoop is.

Je kunt de instructeur vragen als hij je een inschatting kan geven over hoeveel lessen je nodig zult hebben tijdens de gehele cursus. Zo kun je dan ernaar toe sparen, maar natuurlijk mag je een extra aan de kant zetten in geval je nog een les wilt volgen. Je kunt de rijinstructeur ook vragen wat de kosten zullen zijn voor het rijexamen om een vergelijking te kunnen maken.

Kosten van het theorie-examen

Het theorie-examen wordt aangevraagd bij het CBR. De kosten theorie examen auto cbr heeft een prijs vanaf € 37 voor het theorie-examen. De prijzen hangen af van de manier hoe je het theorie-examen gaat aanvragen. Ga je je theorie-examen per post aanvragen dan komen er verzendkosten bij. Ook als je rijschool het theorie-examen gaat aanvragen komen er extra kosten bij. Het auto-theorie examen heeft ook bijzonderheden, omdat er verschillende soorten mensen zijn die deelnemen aan het theorie-examen. De prijzen zijn daarom vanaf € 37 vastgesteld. Er zijn mensen die wat meer tijd nodig hebben zoals mensen met dyslexie. Ze betalen wel iets duurder voor het theorie-examen namelijk het vaste tarief en extra tijd kost € 49.

Je mag dit soort test niet maken zonder een dyslexie verklaring. Er zijn ook buitenlanders gevestigd in Nederland die een Nederlands rijbewijs nodig hebben. Zo een individu is het Nederlands niet machtig en heeft daarom een tolk nodig die begeleidt tijdens het theorie-examen. Je mag zelf je tolk uitkiezen en de kosten daarvoor zijn € 95 in totaal. Tenzij je goed bent in Engels kun je het theorie-examen in het Engels aanvragen, hier is er geen tolk voor nodig. Je betaalt in dit geval € 42,50 voor het theorie-examen. Zonder een gezondheidsverklaring kun je niet verder gaan met het cbr theorie examen kosten. Om deze aan te vragen kost dit € 39.30.