Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Auto theorieboek

Het theorie-examen is een essentieel onderdeel voor het halen van je rijbewijs. Je kunt namelijk pas opgaan voor je praktijkexamen als je geslaagd bent voor je theorie examen. Uiteraard wil je natuurlijk in 1 keer slagen en daarom is een goede voorbereiding op het theorie examen van essentieel belang.

Er zijn enorm veel manieren om je voor te bereiden op je aankomende theorie-examen: via een online theoriecursus, het volgen van meerdere theorielessen of 1-daagse cursussen bij rijscholen of bedrijven óf via zelfstudie met een auto theorieboek.

Zelfstudie via een theorieboek is een optie die steeds vaker wordt vergeten. Jouw rijschool zal jou namelijk als eerste de theorielessen willen aanbieden. De stof die zij gebruiken voor hun theorie lessen staat echter ook letterlijk in de theorieboeken die jij zelf kunt aanschaffen. Over het algemeen ben je met het volgen van theorielessen bij een rijschool veel duurder uit. Mits jij het fijn vindt en in staat bent om goed zelfstandig uit een tekstboek te leren, dan is het voor jou een goede optie om een theorieboek aan te schaffen.

Hoe kom ik aan een auto theorieboek?

Een auto theorieboek kun je aanschaffen bij een (online) boekhandel of eventueel via jouw rijschool. Let bij de aanschaf van het theorieboek er wel op dat het de meest recente uitgave is. Regels veranderen namelijk nog wel eens en het zou zonde zijn als je de verkeerde of niet meer geldende regels leert.

Leer jij liever digitaal? Dan zijn er inmiddels ook online vele mogelijkheden te vinden. De belangrijkste aandachtspunten in jouw zoektocht naar een goed theorieboek zijn:

  • zorg ervoor dat je de meest recente uitgave aanschaft zodat de lesstof overeenkomt met de examenstof van het CBR.
  • een goede prijsvergelijking. Sommige aanbieders zijn onnodig duur

Hoe gebruik je het beste een auto theorieboek?

Kijk voordat je daadwerkelijk begint met leren het boek eens vluchtig door om te kijken welke onderwerpen erin staan. Bedenk van tevoren over welke onderwerpen je al veel weet en over welke onderwerpen nog niet. De onderdelen die in het theorie-examen voorkomen zijn:

Onze tips:

schrijf een korte samenvatting na elk onderdeel

maak voor jezelf kleine oefentesten per onderwerp. Dit kun je online doen maar je kunt ook naar aanleiding van de onderwerpen en informatie in het boek zelf vraagstellingen maken. Probeer bij het beantwoorden van de vragen niet te spieken in het boek.

Denk je de stof goed genoeg te beheersen? Maak dan een oefenexamen. Wij van theorierijexamen.com bieden jou de mogelijkheid om diverse oefenexamens te doen. Met onze uitgebreide foutenanalyse die we je na het maken van het oefenexamen geven, kun je precies zien op welke onderdelen je al goed scoort en welke nog meer aandacht nodig hebben.

Onze autotheorie oefenexamens zijn altijd recent en worden na eventuele wijzigingen in het echte CBR theorie examen meteen geüpdatet. Zo zul je met onze oefenexamens dus altijd de meest actuele informatie en regels oefenen.

Wij van theorierijexamen.com wensen je veel succes bij het studeren voor jouw examen en hopen uiteraard dat je in een keer slaagt!