Gefeliciteerd, je hebt je rijbewijs gehaald! Dat betekent dat je nu officieel de weg op mag. Voordat je echter achter het stuur kruipt, zijn er een paar zaken die je echt niet mag vergeten. Hier zijn een paar dingen die je meteen moet regelen.

Verzekering fixen

Allereerst: je autoverzekering. Zonder verzekering mag je namelijk helemaal niet de weg op. Er zijn verschillende opties, van WA tot Allrisk, en het is belangrijk dat je de verzekering kiest die het beste bij jou past. Even een paar verzekeraars vergelijken kan je bovendien een flinke duit besparen. Zorg dat je dit op tijd regelt, zodat je zonder zorgen kunt gaan rijden.

Inschrijven bij de gemeente

Na het behalen van je rijbewijs moet je je inschrijven bij de gemeente. Dit is verplicht en zorgt ervoor dat je officieel geregistreerd staat als bestuurder. Daarnaast moet je ook je auto laten registreren bij de RDW. Dit kun je eenvoudig online regelen of bij een RDW-keuringsstation in de buurt.

Scoren van een tweedehands auto

Nu je je rijbewijs hebt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk beginnen met het kopen van een auto. Een tweedehands auto is een goede optie als je een beetje op de centen wilt letten. Er zijn genoeg auto occasions te vinden die in prima staat verkeren.

Voordat je tot aankoop overgaat, is het belangrijk om de auto goed te checken. Kijk naar de kilometerstand, vraag naar het onderhoudsverleden en laat de auto eventueel keuren door een monteur. Zo weet je zeker dat je een goede deal sluit en voorkom je nare verrassingen.

Verkeersregels en veiligheid

Nu je alle praktische zaken hebt geregeld, is het tijd om te focussen op de verkeersregels en je veiligheid op de weg. Rijden is een grote verantwoordelijkheid, dus houd je aan de regels, rijd defensief en zorg ervoor dat je auto altijd in goede staat verkeert.

Blijf op de hoogte van de verkeersregels en pas deze toe tijdens het rijden. Houd je aan de maximumsnelheid, gebruik je richtingaanwijzers en houd voldoende afstand tot andere voertuigen. Regelmatig onderhoud aan je auto is ook een must, zodat je altijd veilig de weg op kunt.

Met deze tips ben je helemaal klaar om de weg op te gaan. Geniet van je nieuwe vrijheid en rijd veilig!