Kleine, compacte auto’s worden steeds populairder. Kleine voertuigen bieden niet alleen een praktische oplossing voor vervoer in drukke gebieden, maar ze zijn ook vriendelijk voor zowel het milieu als de portemonnee. Hieronder zetten we de top 10 goedkope kleine auto’s voor je op een rij.

Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo staat bekend om zijn solide bouwkwaliteit en verfijnde interieur. Met zuinige motoren en compacte afmetingen is de Polo een ideale keuze voor stadsbewoners die op zoek zijn naar zuinigheid en stijl. Een nieuwe VW Polo (Trendline) heeft een adviesprijs vanaf €17.500. En voor een gebruikte Polo Trendline uit 2018 met 30.000 km op de teller betaal je zo €12.950.

Ford Fiesta

De Ford Fiesta is een iconische kleine auto die bekend staat om zijn wendbaarheid en leuke rijervaring. Met verschillende motoropties en een aantrekkelijk prijskaartje biedt de Fiesta veel waar voor je geld. Een nieuwe Ford Fiesta 1.1 (70 pk) Trend van 2019 kost €16.400, terwijl een tweedehands versie met een recent bouwjaar en een lage kilometerstand op de teller ongeveer €18.000 kost.

Toyota Yaris

Toyota staat bekend om betrouwbaarheid, en de Yaris is geen uitzondering. Met een compact ontwerp en zuinige motoren is de Yaris een slimme keuze voor degenen die op zoek zijn naar een kleine auto met een uitstekende brandstofefficiëntie. De Toyota Yaris Comfort is verkrijgbaar vanaf €21.700. Een tweedehands exemplaar kost gemiddeld €16.100, afhankelijk van de bouwjaar en kilometerstand.

Renault Clio

De Renault Clio combineert een stijlvol ontwerp met zuinige motoren. Het interieur is verrassend ruim voor een kleine auto, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die waarde hechten aan comfort. Vanaf €21.980 koop je een nieuwe Renault Clio, een tweedehandse met maar weinig gereden kilometers en van een recent bouwjaar kost je gemiddeld €18.700.

Hyundai i10

De Hyundai i10 is een kleine stadsauto die indruk maakt met zijn compacte formaat en zuinige prestaties. Het is een ideale keuze voor stedelijke woon-werkverkeer en korte ritten. De basisprijs van de i10 begint op €17.595 met de tweedehandse versie gemiddeld rond €12.000.

Nissan Micra

De Nissan Micra is een betaalbare kleine auto met een speels ontwerp. Het is gemakkelijk te manoeuvreren in druk stadsverkeer en biedt tegelijkertijd een comfortabele rijervaring. De prijs voor een Nissan Micra IG-T 92 Visia begint vanaf €19.700. Een tweedehands auto zal rond de €10.000 kosten.

Fiat 500

De Fiat 500 is een stijlicoon in het segment van kleine auto’s. Met zijn opvallende retro-ontwerp en compacte afmetingen is het een populaire keuze voor stadsbewoners die op zoek zijn naar een fashion-forward voertuig. Vanaf €17.990 koop je een nieuwe Fiat 500 en voor een tweedehands auto kost dat €13,835 bij een bouwjaar van 2019 en een kilometerstand rond 50.000 km.

Skoda Fabia

De Skoda Fabia blinkt uit in ruimte-efficiëntie. Ondanks zijn compacte formaat biedt het een ruim interieur en een indrukwekkende bagageruimte, waardoor het een praktische keuze is voor dagelijks gebruik. De Skoda Fabia koop je vanaf €23.000 nieuw en tweedehands begint de prijs vanaf €20.990.

Kia Picanto

De Kia Picanto is een kleine auto die bekend staat om zijn betaalbaarheid en zuinigheid. Met moderne functies en een compact ontwerp is het een aantrekkelijke keuze voor prijsbewuste kopers. Start je avontuur met een nieuwe Kia Picanto vanaf €17.245. Voor €14.700 koop je een tweedehands auto met een bouwjaar van 2021 en een kleine kilometerstand op 22.124 km.

Peugeot 208

De Peugeot 208 combineert een eigentijds ontwerp met efficiënte motoren. Het biedt een luxe uitstraling binnenin en geeft bestuurders een prettige rijervaring, waardoor het een populaire keuze is in het segment van kleine auto’s. Vanaf €24.000 koop je een Peugeot 208 rijklaar, tweedehands kost het €16.900.

Goedkope kleine auto verzekeren

Of je nu op zoek bent naar een zuinige stadsauto of gewoon een voertuig dat gemakkelijk te parkeren is, deze top 10 goedkope kleine auto’s bieden een scala aan opties die de balans tussen prijs en prestatie perfect weten te vinden. Heb jij interesse in het aanschaffen van een goedkope kleine auto? Dan moet je ook een autoverzekering afsluiten. Zelf kun je eenvoudig online je autoverzekering vergelijken op Geld.nl. Je vergelijkt het meeste complete aanbod autoverzekering in Nederland, waardoor je verzekerd bent van de beste keuze. Hierdoor bespaar je gemiddeld € 237 per jaar op je autoverzekering!