Een auto verkopen verloopt tegenwoordig heel anders dan vroeger. Voorheen was je aangewezen op een fysieke dealer en hoopte je dat deze een goede prijs zou bieden. Of je legde een briefje met een prijs onder de ruit van je auto in de hoop dat iemand je auto wilde kopen. Tegenwoordig verloopt de verkoop van auto’s voornamelijk via het internet. Hier zijn dan ook verschillende manieren te vinden die jou gaan helpen bij het verkopen van je auto. Autoverkoop is nog nooit zo gemakkelijk geweest en je hoeft niet lang te zoeken naar een geschikte verkoopsite om jouw auto aan te bieden voor verkoop. Er zitten veel voordelen aan het online verkopen van jouw auto, zeker als je de verkoop uit handen geeft aan erkende dealers.

Opkopen van je auto

Bij het verkopen van je auto kun je op zoek gaan naar verkoopsites, waaraan veel dealers of verkoopspecialisten verbonden zijn. Wanneer ze duidelijk de boodschap verkopen ‘wij kopen auto’s’ kun je erop rekenen dat ze ook interesse zullen hebben in jouw auto. Je wilt een goede prijs ontvangen voor je auto en een geschikte koper vinden. Via een autoverkoopsite kun je jouw auto gaan aanbieden aan diverse erkende autodealers. Zij kopen via dergelijke sites auto’s op en verkopen deze vervolgens door aan particuliere klanten. Je hebt hierdoor zelf niet te maken met daadwerkelijke sales. Je auto wordt voor een goede prijs opgekocht, waarna je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Het geld dat je voor je auto krijgt, wordt direct op je rekening gestort en de auto wordt van je overgenomen.

Verkoopproces bij op- en verkoop van auto’s

Het opkopen en uiteindelijk verkopen van auto’s kent een heel proces. De auto wordt allereerst getaxeerd. Dit kan door middel van een handige tool, waarbij de dagwaarde van de auto wordt vastgesteld. Met een kentekencheck kun je namelijk een handig rapport op laten stellen, waarin verschillende informatie wordt gedeeld over een betreffende auto. Je hoeft hiervoor enkel het kenteken in te vullen en bovendien de kilometerstand te vermelden. Zo krijg je een goede indruk van de staat waarin de auto verkeerd. Deze gegevens zijn op basis van een indicatie opgesteld. Overige krassen en mankementen komen hierin niet direct naar voren, waardoor het alsnog verstandig is om de auto in fysieke hoedanigheid te zien.

Grondige inspectie van auto’s

Een volgende stap in het verkoopproces zal dan ook zijn dat je de auto langsbrengt bij een vestiging in Nederland. Zo kan een grondige inspectie plaatsvinden, om de technische staat van de auto te achterhalen. Een proefrit zal uitwijzen of alles aan de auto in orde is. Vervolgens kan een geschikt bod op de auto worden uitgebracht, op basis van de controle en gegevens uit het kentekenrapport. Wanneer je akkoord gaat met het bod, kun je de auto direct achterlaten. Neem dus gelijk alle autopapieren, legitimatiebewijs en reservesleutels mee, zodat de deal direct kan worden afgesloten.