Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Fiets Verkeersborden

Fietsers zijn een openbaar vervoermiddel, daarom gelden er ook regels voor de fietsers. Er zijn ook andere voertuigen in het verkeer waarmee we rekening moeten houden en ook de voetgangers zijn belangrijk. Om te voorkomen dat een ander voertuig de fietser verongelukt in het verkeer zijn er verkeersborden geplaatst voor de fietsers. Ook de fietser dient erop te letten dat hij de juiste regels beheerst voordat het ook een ongeluk veroorzaakt. Voor de andere voertuigen dien je een rijbewijs te hebben, maar bij de fietser is niet nodig.

Discipline is nodig in het verkeer waaronder de fietser ook ondanks het geen rijbewijs nodig heeft. Welke fiets verkeersborden zijn er? Wat kan er misgaan als een fietser niet houdt aan de regels? .

Fietspad verplicht

Het verplicht fietspad bord houdt in dat jij als fietser verplicht bent de weg te gebruiken waarop dit bord geplaatst is. Dit betekent dat andere voertuigen dit weg niet mogen gebruiken anders kan het een gevaar vormen voor de fietsers. Het is een blauw verkeersbord met fiets. Aan het einde van de weg vind je hetzelfde bord, maar met een streep erdoor. Dit betekent dat je aan het eind bent gekomen ervan en nu verder mag naar het volgende weg. In meeste gevallen zijn dit wegen waar je samen met andere voertuigen erop rijdt.

Fietsen verboden

Sommige wegen zijn gevaarlijk voor fietsers zoals snelwegen. Op deze wegen zijn meestal een bepaald snelheid vereist. Fietsers bereiken dit niet. Dit verkeersbord fiets betekent dat jij als fietser niet mag rijden op deze weg. De andere voertuigen zoals auto’s mogen wel hierop.

Fietsstraat

Een fietsstraat betekent dat fietsers voorrang hebben om te rijden. Andere voertuigen mogen er ook in, maar ze mogen de fietsers niet inhalen of meer dan 30 km/u rijden. In een fietsstraat mag de fietsers de gehele breedte in beslag nemen, al rijdt er een auto net achter de fietser. Ook op een bromfietspad heb je de verkeersbord fiets bromfietspad.

Pijn door fietsen

Er zijn mensen die een auto hebben, maar toch ervoor kiezen om met de fiets op pad te gaan. Dit kan verschillende redenen hebben zoals verkeersdrukte voorkomen, maar ook vanwege voorrang op bepaalde wegen. Fietsen is een gezond sport, maar kan ook voor pijn zorgen in het lichaam. Kniepijn is het meest voorkomend pijn tijdens fietsen, omdat de knieën een continue inspanning leveren.

Je kunt op verschillende plaatsen last krijgen van kniepijn. Deze kunnen zijn aan de zijkant van de knie. Dit is een veel voorkomend pijn die je als fietser kunt krijgen. De kniebanden zijn gezwollen doordat er teveel belasting was vanwege een groot aantal trapbewegingen. Behalve de zijkanten kun je ook pijn krijgen aan de voorkant van de knie. Deze kun je krijgen wanneer je zadel te laag of juist te hoog zit. De pijnen treden niet meteen op, maar juist wanneer je in je rustperiode bent zul je gaan voelen waar je allemaal pijn hebt.