Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Verkeersborden verboden in te rijden

Er zijn enkele verkeersborden die belangrijk zijn in het verkeer. Als men niet houdt hieraan kunnen er ongelukken ontstaan. Het verboden in te rijden bord is zeer belangrijk. Als je niet houdt aan deze regel kun je botsing veroorzaken.

Inrijverbod

De C01 geeft een inrijverbod voor beide richtingen aan. Dit bord geldt voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee. Letterlijk alle voertuigverkeer is verboden. Als dit bord aan het begin van een weg wordt geplaatst betekent dit dat het verkeer alleen in de tegengestelde richting mag rijden. Een inrijverbod kun je gebruiken op een parkeerplaats, een eigen weg of toegangsweg. Meestal staan de verkeersborden waar je niet mag inrijden aan een kant van een eenrichtingsweg. Je kunt het ook herkennen aan bord met kruis.

Geslotenverklaring

Een inrijverbod verkeersbord behoort tot de categorie geslotenverklaring. Er zijn in totaal 25 borden met een inrijverbod. De ronde witte borden met een rand eromheen geven ook een verbod aan. Het enig verschil is dat het inrijden niet verbiedt, maar het verbod om te stoppen. Het bord verboden in te rijden is belangrijk.

Verkeersborden waar je niet mag inrijden

Een eenrichtingsweg houdt in dat je niet mag rijden in de straat vanuit 1 kant. De eenrichtingsbord staat aan een kant van een eenrichtingsweg. Als een weg te smal is kunnen auto’s niet tegelijk in en uitrijden. Het is lastig om elkaar te passeren daarom dat er een verbod bord wordt geplaatst. Het is verboden in te rijden verkeersbord te negeren.

Type verkeersborden

Verplichte tekens verkeersborden De verkeersborden die verplichting aanduiden zijn de verboden toegang borden, stop borden, snelheidslimiet borden enz. Je bent verplicht al deze verkeersborden te volgen, als je dit niet doet krijg je een boete, want het niet volgen ervan is strafbaar. Deze borden zorgen voor een geordend verkeer waardoor er dus geen chaos ontstaat.

Waarschuwingsborden

De waarschuwingsborden helpen je om gevaar te herkennen zoals het naderen van een rechterbocht, gladde weg, smalle brug enz. Deze borden melden dat er een gevaar is verderop en je oplettend moet zijn. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld je snelheid verminderen.

Informatieve tekens

Informatieve tekens zijn niet zo opvallend, maar is altijd goed om te weten. Deze borden zijn borden zoals nadering school of ziekenhuis enz. Je kunt door middel van deze borden je snelheid van tevoren verminderen.

Elk weggebruiker dient de verkeersborden te kennen en begrijpen. Zonder beheersing hiervan is het niet mogelijk jouw rijbewijs te halen. Ook het verboden in te rijden bord is belangrijk. Het niet houden aan de regels van verkeersborden kan leiden tot boetes of ongevallen.

In het verkeer moet men altijd veilig voelen. Het is ons eigen verantwoordelijkheid om veilig te rijden. Verder moet je ervoor zorgen dat het rijbewijs, autoverzekering, kentekenbewijs en andere belangrijke bewijzen in orde zijn.

Verkeersborden oefenen kun je hier gratis doen!