Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Afbuigende voorrangsweg

Wanneer je naar het praktisch gedeelte van het examen gaat dien je te weten wat er allemaal op de weg gebeurt of wat de regels zijn. Een afbuigende voorrangsweg betekenis is ook een onderdeel van het verkeer waarop er sterk gelet moet worden. Een afbuigende voorrangsweg is een voorrangsweg die op een kruispunt niet rechtdoor loopt, maar juist afbuigt. Er zijn wel duidelijke borden zichtbaar dus je kunt je niet vergissen op de weg. Maar wanneer heb je voorrang op een afbuigende weg?

Voorrang op een afbuigende weg

Als je op de afbuigende weg bent kun je aan de hand van onderborden zien in welke richting je voorrang hebt. De richtingen waar je voorrangsweg afbuigend hebt zijn links of rechts. Als je op de afbuigende weg rijdt dan heb je voorrang naar links, maar pas als je op de voorrangsweg blijft. Behalve de richting kun je aan de hand van de dikke strepen weten dat dit de voorrangsweg is. En als je dunne strepen ziet geeft dit de zijstraten aan. Als je de afbuigende voorrangsweg blijft volgen of gaat verlaten dienen alle bestuurders die op de weg bevinden jouw voorrang te geven

Richting aangeven

Het verkeersbord voorrangsweg kruising geeft aan waar je moet rijden, maar je moet ook altijd je richtingaanwijzer aan laten om de rest van de bestuurders duidelijk te maken in welk richting je gaat. De naam afbuigende weg zegt het al dat het een weg is om af te slaan. Niemand mag je hinderen als je voorrang hebt en je dient ook de regels te volgen van een afbuigende voorrangsweg.

Afbuigende voorrangsweg verkeersbord

Het verkeersbord voor een afbuigende voorrangsweg wordt aangegeven met een rode driehoek. Middenin het bord zie je een zwarte pijl of streep die naar links of rechts wijst. Sommige van de verkeersborden hebben een onderbord. Deze geeft aan welk kant de voorrangsweg afbuigt.

zijn nog steeds bestuurders die zich niet willen houden aan de regels. Maar je moet van jezelf weten dat je het goed moet doen, want anders kun je in problemen komen en anderen ook in problemen zetten. Het moment je op de voorrangsweg bevind heb je voorrang. In sommige gevallen wordt er een onderbord geplaatst of de richting. Elk ander bestuurder dient voorrang te verlenen aan het voertuig op de voorrangsweg. Dat geldt ook voor motoren scooter

Het is belangrijk om de regels op de weg goed te volgen. Daarom krijg je eerst theorie lessen. Na de theorie lessen weet je precies hoe je moet gedragen in het verkeer. Er zijn genoeg regels, maar het is helemaal niet moeilijk om ze te onthouden. Het zijn dagelijkse regels die je moet weten.