Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Theorie examen auto aanvragen

Is het tijd voor je rijbewijs? Heb je je theorie-examen al aangevraagd? Het auto theorie examen aanvragen kan gemakkelijk online aanvragen. Het aanvragen gebeurt bij het Centraal Bureau Rijvaardigheid, het CBR. Hiervoor heb je een DigiD code nodig. Het theorie-examen kan voor elk rijbewijs type online aangevraagd worden, zo ook voor motor en scooter.

Theorie examen aanvragen bij het CBR

Het CBR auto theorie examen oefenen is een belangrijk onderdeel wanneer je je rijbewijs wilt halen. Zonder toestemming van het CBR gaat dit niet lukken. Als het CBR je deelname afkeurt kun je niet meer verder. Het CBR is een publiekrechtelijk bestuursorgaan die belast is met een verkeersveiligheidstaak. Het CBR gaat controleren als je in staat bent een voertuig te besturen. Het CBR beoordeelt de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders voordat ze mogen deelnemen aan het theorie-examen. Dit geldt ook voor mensen die al een rijbewijs hebben, maar nu verder willen naar een ander type rijbewijs. Het CBR let dan op vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek. Zonder het cbr theorie examen aanvragen auto is het niet mogelijk je rijbewijs te halen.

Doel van DigiD

Je zult merken dat een DigiD voor vele doeleinden nodig is. Maar wat houdt een DigiD in? Een DigiD wordt vooral gebruikt voor het regelen van online-zaken met overheidsorganisaties. Overheidszaken zijn volledig beschermd en daarom is DigiD een manier om je veilig te laten inloggen bij de overheid. Door gebruik te maken van een Digitale Identiteit op het internet kan de overheidsorganisatie je herkennen. Alleen dan heb je toegang. Het Digitale Identiteit kan gebruikt worden bij de belastingdienst, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds. Niet eenieder is verplicht een DigiD aan te vragen, maar uiteindelijk zul je merken dat vele overheidsorganisaties gebruik willen maken hiervan voor toegang tot hun onlinedienstverlening.

DigiD aanvragen

Voordat aanvragen theorie examen kunt aanvragen ga je eerst een DigiD code moeten aanvragen als je deze nog niet hebt. Voor het aanvragen heb je een BSN nummer nodig. Het aanvragen hiervan kan nog even duren, daarom krijg je in drie werkdagen een brief thuis met de activeringscode. Je kunt de code invullen en verder gaan met het inloggen. Let erop dat je het gebruikersnaam en wachtwoord ergens noteert, want deze ga je altijd nodig hebben.

Aanvragen van het theorie-examen

Het aanvragen van het auto theorie examen is eenvoudig en snel. Zolang je alle gegevens bij je hebt kun je dit gemakkelijk regelen. Het aanvragen gebeurt via mijn CBR en een DigiD code. Je rijschool of andere websites kunnen dit ook in orde maken, maar het is geadviseerd dit niet te doen, omdat er dan extra kosten in rekening gebracht worden die vrij hoog zijn. Je gaat dus inloggen met je DigiD inloggegevens op Mijn CBR. Je gaat een optie zien waarop staat examen reserveren en kiest daarna voor het theorie-examen auto als mogelijkheid. Je kunt de instructies blijven volgen totdat je het soort examen kiest, met welk voertuig, in welk taal en wanneer je dat kunt maken. Als laatst ga je de betaling voldoen via iDEAL. En dit alles krijg je in een bevestiging via de mail. Het cbr auto theorie aanvragen is gelukt!