Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Parkeerverbodsbord

In het verkeer kom je verschillende soorten regels tegen. Je komt allerlei verkeersborden, verkeerstekens en verkeerslichten tegen. Ze zijn duidelijk en zichtbaar. Maar behalve de verkeersborden tijdens het rijden, moet er ook gelet worden op het parkeren. Er is ook een parkeerverbodsbord die belangrijk is in het verkeer. Je mag niet zomaar ergens parkeren. Er zijn regels daarvoor. Ook op de parkeerplaatsen zul je parkeerborden tegenkomen waar er wordt aangegeven waar je wel of niet mag parkeren. Voor mensen met beperkingen is er ook mogelijkheid om veilig te parkeren. Je hebt ook verboden parkeren verkeersborden waarbij je wel mag parkeren, maar niet te lang.

Niet parkeren bord

In het verkeer mag je niet overal parkeren. Je zult verkeersborden tegenkomen waar je wel mag parkeren. De tijd en soort van parkeerplaats staat ook duidelijk aangegeven daarop. Maar niet altijd kom je verkeersborden tegen waar er staat aangegeven waar je wel mag parkeren. Je komt ook verkeersborden tegen waar er ook parkeerverbod aanwezig is. Op zulke plekken mag je dan helemaal niet parkeren. Het niet parkeerverbod bord is meestal te vinden bij in- en uitritten.

Het niet parkeren bord is te herkennen aan de rode rand en voor de rest is het heel bord blauw. Tijdens de theorie lessen wordt duidelijk aangegeven dat de rode rand in een verkeersbord betekent dat iets niet mag. Dit bord verboden te parkeren betekent dat je niet mag parkeren om andere belangen te gaan doen. Maar moet je iemand ophalen of afzetten? Situaties waarbij je heel weinig tijd, enkele minuten nodig hebt om te parkeren is wel toegestaan.

Soorten parkeerverbodsborden

In het verkeer zul je verschillende soorten verkeersborden tegenkomen. De reden hiervoor is dat je niet altijd overal mag parkeren. Maar soms is het wel toegestaan om even snel iemand in te laten stappen of juist uit te stappen. Als je een parkeerverbodsbord betekenis verkeerd begrijpt kun je een fixe boete krijgen of je auto wordt weggesleept. De wegsleepkosten zijn op je naam. De parkeerverbodsborden worden geplaatst, omdat er gevaar zit in de buurt of daar en op dat moment.

Sommige parkeerverbodsborden worden aangegeven met een onderbord. Dit onderbord geeft vaak genoeg een tijd aan. Op dit tijdstip mag je dan niet parkeren op die plek, daarna mag het weer.

Parkeerverbodsborden moeten serieus genomen worden. Je mag in de meeste gevallen wel even snel laten instappen of uitstappen, maar niet meer dan dat. Hou je altijd aan de parkeerverbodsborden regels anders kun je een boete krijgen. In ernstige overtredingen kun je rijbewijs ook ingehouden worden.