Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Niet parkeren bord

In het verkeer kom je allerlei verkeersborden tegen. De verkeersborden hebben elk een doel, ze worden daarom niet elk op hetzelfde plaats bevestigd, maar verschillende. Het doel van verkeersborden is om voor veiligheid te zorgen in het verkeer en drukte te verminderen. Maar verkeersborden dienen ook om de omgeving schoon te houden. Het niet parkeren bord is een veel voorkomend verkeersbord. Het bord niet parkeren is verdeeld in soorten. Welke soorten niet parkeren verkeersborden zijn er? Wat is het nut van het bord verboden te parkeren?

Parkeerverbod

Het verkeersborden parkeerverbod houdt in dat je niet lang mag stilstaan langs de weg. Als je deze bord ziet mag je wel iemand laten uitstappen of instappen, maar niet lang. Het is dus geen parkeerplaats.

Verbod stil te staan

Het verbod tot stil te staan is een verkeersbord waarbij je helemaal niet mag stoppen langs de weg. Je mag ook niet iemand laten instappen of uitstappen. Doe je dit toch, krijg je een boete hiervoor. .

Gebieden voor niet parkeren verkeersbord

De verkeersbord niet parkeren wordt in bepaalde gebieden geplaatst. Als je in een omgeving woont dat in de buurt is van een weg of hoofdweg, kun je vaker last ondervinden van auto’s die op je oprit stilstaan of parkeren. Dit is vervelend, want je kunt je eigen auto niet laten passeren. Dankzij dit verkeersbord kun je het blokkeren van je oprit voorkomen.

Uitzondering niet parkeren verkeersbord

In bepaalde gebieden kom je niet parkeren borden tegen die bestemd zijn voor mensen buiten die wijk. In deze gebieden mogen alleen bewoners van deze wijk parkeren. Er wordt onderling ook netjes afgestemd. Dit is handig wanneer iemand in deze wijk een feestje heeft en genoeg gasten gaat ontvangen. De gasten kunnen zonder probleem parkeren op andere hun oprit.

Tijden niet parkeer bord

Er zijn ook niet parkeerborden die verbonden zijn met de tijd. Dit betekent dat je op een bepaald tijdstip niet mag parkeren op dat gebied anders wordt je voertuig weggesleept of je krijgt een boete. Als er een school of bedrijf in de buurt zit kunnen deze borden aangevraagd worden. Voor en na de schooluren gaan de tijden in wanneer men niet mag parkeren of juist alleen parkeren om op te halen, daarna mag je meteen wegrijden.

Privé parkeerverbod

Het is vervelend als anderen op je eigen terrein parkeren. Je hebt ook geen duidelijkheid en moet steeds gaan doorgeven aan de mensen om op te rijden. Er is een verkeersbord niet parkeren die duidelijk maakt dat derden niet op je eigen terrein mogen parkeren. De borden geven aan dat bezoekers en bewoners wel op het terrein mogen parkeren. Er wordt vaak genoeg hieronder ook aangegeven wat de consequenties zijn van het parkeren buiten de aangegeven regels. Daarom is er een bord niet parkeren eigen terrein aanwezig. Dit kan zijn optreden van de politie, het wegslepen van je voertuig of een fixe boete. Kijk daarom altijd uit naar een verkeersbord.

Heb je moeite met alle vekeersborden? Hier kun je de verkeersborden oefenen!