Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Mijn CBR

Ga je voor je theorie-examen? Heb je al een account bij het CBR? Het CBR houdt zich bezig met het beoordelen van studenten die deelnemen aan het rijexamen. Het CBR let op de rijvaardigheid en als ze medisch geschikt zijn ervoor. Door de controle die het CBR allemaal uitvoert wordt het verkeersveiligheid hoog gehouden. Het CBR werkt in opdracht met de minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Inloggen CBR

Je hebt je eigen CBR-inloggegevens. Niemand anders mag aan je gegevens komen. En jij mag ook niet van een ander gebruiken. Om in te loggen heb je de DigiD d gegevens nodig. Daarna ga je naar mijn cbr inloggen.

DigiD

Waarom heb je een account nodig? Met een CBR-account kun je gemakkelijk al je zaken regelen. Je kunt hiermee voorbereiden oor het theorie-examen zoals het reserveren van examen en indienen van een mijn cbr gezondheidsverklaring. Wanneer je het uitslag moet krijgen kun je deze ook inkijken in Mijn CBR. De meeste mensen hebben een DigiD, deze is nodig wanneer je bepaalde zaken moet regelen. Zo ook voor het inloggen heb je een DigiD nodig. Je kunt inloggen op mijn cbr nl.

Het inloggen is niet altijd gemakkelijk, je hebt een wachtrij, omdat het CBR veel mensen krijgt om te helpen. Je gaat dan even moeten wachten of op een later tijdstip inloggen. Als eenieder zou kunnen inloggen zou het systeem vastzitten waardoor het CBR niet meer kan werken. Als je genoeg tijd hebt wacht je rustig, omdat je in het systeem kunt zien op welke plek je zit in de wachtrij.

Als je uit de wachtrij bent kom je in een inlogpagina. Het vervelende is dat je alleen twee minuten de tijd hebt om in te loggen. Iemand die niet zo snel is kan het vervelend vinden, want na die twee minuten beland je weer in een wachtrij als je nog niet bent ingelogd. Om het inloggen sneller te laten lopen kun je alvast je DigiD inloggegevens bij de hand houden.

Het cbr mijn hanteert deze methode voor het inloggen in MijnCBR, omdat ze het veilig willen houden voor cyberaanvallen. Er worden genoeg veiligheids- maatregelen genomen om deze overlast te voorkomen. De cyber aanvallen kunnen zorgen voor fraude of het moedwillig frustreren van de dienstverlening.

Opleider machtigen

NVoordat je met het examen start ga je een opleider moeten machtigen. Je geeft dus toestemming. Je kunt daardoor meteen in je mail zien als de opleider een toets heeft gereserveerd. Het machtigen gebeurt ook op Mijn CBR. Je hebt hiervoor je CBR opleidernummer nodig en het DigiD. Vervolgens ga je inloggen in MijnCBR en kiezen voor de optie Opleider machtigen. Je kiest de categorie zoals scooter, motor enz. en vult daarna het e-mailadres en hetgeen de opleider moet reserveren voor jou. Je kunt je opleider zoeken via CBR opleidernumer of zijn naam en plaats. mijn cbr inloggen is dagelijks.