Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Dagcursus theorie auto

Heb je genoeg kennis van het auto theorie en je theorie examens geoefend? Wil je niet zolang erover doen voordat je je auto theorie-examen kunt maken? Het is mogelijk om je auto theorie in 1 dag te halen door een dagcursus. Het is zo snel dat je de auto theorie lessen en het autotheorie-examen in een dag kunt afleggen. De dagcursus auto theorie kan zowel online of in een lokaal gebeuren. De keuze ligt aan je.

Online dagcursus

Wil je een auto theorie dag cursus van het auto theorie volgen, maar je kunt niet naar het rijschool? Het is mogelijk om een online dagcursus te volgen. Het voordeel hiervan is dat je nergens naartoe hoeft te gaan. Je kunt de dagcursus vanuit je huis, bank, tuin, strand of vanuit je vakantieplek volgen. Zolang je over een goede internetverbinding beschikt kun je de cursus volgen via je telefoon, pc, laptop of tablet. Een ander voordeel van het online dagcursus is dat je veel meer oefenexamenvragen krijgt van het CBR om te oefenen. Met het online dagcursus hoef je helemaal niet druk te maken met de tijd of met je omgeving.

Waar wordt het dagcursus gereserveerd?

Het theorie auto dagcursus kun je regelen met je rijschool. Maar het theorie-examen wordt niet gereserveerd bij je rijschool. Deze moet je zelf reserveren bij het CBR. Rijscholen mogen geen theorie-examens meer inkopen bij het CBR.>

Tips voor het leren van je auto theorie

Is er een fietspad op het rotonde en zijn er haaientanden aanwezig op het fietspad? Dit betekent dat de voorrang gaat tussen fietsers en automobilisten die de rotonde oprijden. In zo een situatie heeft de fietser voorrang op de eerste helft van de oversteek terwijl op de tweede helft de auto voorrang heeft. De fietsers moeten wel altijd oppassen op een rotonde.

Bijzondere omstandigheden voor het afmelden theorie-examen

Tips helpen je om iets goed te doen. Zo kun je met enkele theorie tips je theorie-examen succesvol afmaken. Dit geldt ook voor de dag cursus auto theorie. Het is een gemakkelijk en snelle manier om iets te kunnen leren. Er zijn vragen waarmee veel mensen vastzitten en daarom het theorie-examen niet behalen. De meest voorkomende is als een fietspad verlicht is mogen geen auto voertuigen hierop rijden, dit geld alleen voor de tweewielers brommers en fietsers.

De vraag hoe lang een rijbewijs geldig is verward velen. Een rijbewijs is 10 jaren geldig. Het is een rondgetal en daarom gemakkelijk te onthouden. Het kan zijn dat je niet goed bent in cijfers, maar bepaalde regels dien je te weten zoals de profieldiepte van een band. De profieldiepte van een band moet minimaal 1,6 mm zijn.

Bebouwde kom vragen zijn verwarrend. Onthoud dat je binnen de bebouwde kom de bus moet voorlaten. Zowel binnen als buiten de bebouwde kom kun je brommers vinden. En als je met een lading bent mag je lading niet meer dan 20 cm uitsteken anders kun je ongelukken veroorzaken of een boete krijgen. En als je denkt een koffer op het dak te zetten verbruikt dit veel meer benzine. Zo ook wanneer je de ramen open houdt of aanhanger achter de wagen plaatst verbruikt het meer benzine.

Snelheid is iets waarmee we altijd rekening moeten houden, maar toch zijn er enkele die dit vergeten. Er zijn veel meer snelwegen in Nederland en hierop mag er niet harder dan 130 km/u gereden worden.

Je mag je rijbewijs niet kopiƫren om ermee te rijden, dit is ten strengste verboden. Dit geldt ook bij rijontzegging, je mag in dit geval niets anders besturen dan een fiets.