Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Afrijden CBR

Goed gedaan, je hebt het theorie examen gehaald en nu mag je gaan rijden. Ben je genoeg geïnformeerd hoe het praktijkexamen in elkaar zit? Je mag het praktijkexamen inplannen bij je rijschool. Vergeet niet dat de eerste die je doet is, de rijschool machtigen met het CBR-rijschoolnummer. Nadat dit gebeurt is krijg je een datum voor het rijexamen. De wachttijd hiervan is acht weken. /p>

Wat zijn de kosten van het praktijkexamen?

Het praktijkexamen is verdeeld in B en in automaat. Deze hebben verschillende tarieven. Het praktijkexamen B kost € 279,50 en het praktijkexamen auto cbr automaat kost € 287. De onderdelen waarvoor dit bedrag is opgesteld geldt voor de huurkosten voor de auto, de rijinstructeur, inkoop CBR-examen en administratie kosten.

Kennis over het praktijkexamen

Voordat je begint met het praktijkexamen bij CBR afrijden ga je eerst goed moeten voorbereiden. Dit is niet meer het theorie, maar praktijk. Een fout kan voor ongevallen zorgen. Als je weet hoe het aan toe gaat ga je zonder moeite of spanning de weg op kunnen voor het behalen van je rijbewijs. Een goeie kennismaking is een goeie start. Je maakt eerst kennis met de examinator die je netjes gaat uitleggen hoe het examen zal verlopen. De examinator gaat controleren als je inderdaad een uitnodiging hebt gehad voor je cbr examen praktijk. Je identiteitsbewijs wordt gecontroleerd dus je kunt niet zomaar met iemand anders rijbewijs gaan rijden. Er wordt gekeken als je geslaagd bent voor het theorie-examen of niet en het zelfreflectieformulier.

Wanneer alles gecontroleerd is, wordt je daarna op een ander manier getest. Er worden vragen gesteld aan je over de automachine, waar bepaalde vloeistoffen ingaan. Er wordt aan oogtest gedaan waarbij je vanuit een afstand het kenteken nummer van het stilstaand voertuig moet opnoemen.

Als je dit alles goed hebt gedaan kun je beginnen met het rijden. Het praktijkexamen duurt ongeveer vijfendertig minuten. Er wordt je gevraagd om zelfstandig naar plaats van bestemming te rijden, maar de examinator gaat je ook willen testen door aanwijzingen te geven waar je moet rijden. Terwijl je aan het rijden bent wordt je beoordeeld op je kijkgedrag, hoe oplettend je bent in het verkeer. Er wordt gekeken als je het voertuig goed kunt beheersen en voorrang kunt verlenen.

Geslaagd, rijbewijs B aanvragen

Als je het praktijk examen cbr hebt gehaald kun je de volgende dag het rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Ongeveer na vijf werkdagen kun je je rijbewijs ophalen. Wil je het gelijk de volgende dag? Dit is ook mogelijk, maar je betaalt er extra voor. Normale prijs is € 39,75. Wil je het versneld dan betaal je een dertig euro meer.