Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Snelheid met aanhanger

Ga je rijden met een aanhanger. Wist je dat je niet de normale snelheid mag gebruiken zoals je dagelijks rijdt. Het maximum snelheid met aanhanger met een aanhangwagen is 90 km/u. Rijden met een aanhangwagen kan gevaarlijk zijn. Het kan het verkeer ook ophouden. Daarom is er ook een bepaald gewicht aangegeven namelijk het gewicht van aanhangwagen en belading moet niet meer dan 3500 kg zijn. Als de aanhangwagen met belading meer dan 3500 kg weegt betekent het dat de auto met een maximum snelheid van 80 km/u mag rijden. Wanneer je niet houdt aan de regels van de snelheid met een aanhanger kun je een boete krijgen.

Doel maximumsnelheid met aanhanger

Als je met een aanhangwagen rijdt moet je voorzichtig zijn. Als je te hard rijdt kunnen er ongelukken ontstaan, daarom is er een maximumsnelheid vastgesteld. Er moet gelet worden op het remmen. Als je gaat remmen met een aanhangwagen duurt het wat langer totdat de remmen pakken. Het onderstel en banden vragen meer aandacht met een aanhangwagen dan gewoonlijk. Als je naar het buitenland gaat met een aanhangwagen gelden er weer andere regels hiervoor. Het kan zo zijn dat je in een ander land niet zo hard mag rijden met een aanhangwagen.

Snelheden met aanhanger

In het buitenland heb je een ander snelheid auto met aanhanger om te rijden met een aanhangwagen. Maar buiten en binnen de bebouwde kom zijn er weer andere regels. Buiten de bebouwde kom mag je met een aanhanger rijden tot 90 km/u met een gewicht van 3500 kg. Als je gewicht meer dan 3500 kg is mag je snelheid niet meer dan 80 km/ u bedragen.

Als het onweert wordt de maximale snelheid aangepast. Als de weg glad of slecht is kun je moeilijk gaan remmen. Als je met een hoge snelheid rijdt kan dit gevaarlijk worden. Daarom bedraagt het max snelheid aanhanger binnen de bebouwde kom 50 km/u. Er moet ook altijd rekening gehouden worden met de banden van de aanhanger.

Natuurlijk moet er ook rekening gehouden worden met de auto. De auto moet de aanhanger kunnen trekken. Het onderstel van de auto moet het gewicht van de aanhanger kunnen verdragen.

De maximum snelheid aanhanger van een aanhanger is dus afhankelijk van verschillende factoren zoals het gewicht van de aanhangwagen en auto, het onderstel, het weer en land. Als je dus gaat reizen naar een ander land met een aanhangwagen moet je de regels van daar eerst kennen anders kun je een boete krijgen of je auto kan ook in beslag genomen worden.