Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Reactiesnelheid berekenen

Het besturen van een voertuig heeft verschillende factoren die een rol spelen. Het rijden met een hoge snelheid of het remmen behoren allemaal tot de factoren. De reactiesnelheid wordt bepaald om vast te kunnen stellen als het voertuig in staat is op tijd tot stilstand te komen. Om het reactiesnelheid te berekenen heb je nog andere factoren nodig. Hoe wordt het reactiesnelheid berekend? Waarom is het belangrijk het reactiesnelheid berekenen formule te berekenen.

Wat is je reactiesnelheid?

Als je een auto bestuurt dien je de gevaren op de weg te kennen. Wanneer je langzaam rijdt is dit voor het grootste deel veilig. Maar rij je met een hoge snelheid dan kan het gevaarlijk worden. Het remmen is een belangrijk onderdeel wanneer je snelheid opbouwt. Omdat het langer duurt om tot stilstand te komen wanneer je een hogere snelheid rijdt. De tijd wanneer je gaat remmen hangt van je reactie af. Als je met een normale snelheid rijdt heb je ongeveer een seconde de tijd nodig om te remmen. Rijd je met een hogere snelheid dan duurt het langer om te reagere op de rem. De reactietijd speelt een belangrijk rol bij een bestuurder.

Reactietijd berekenen

De reactietijd berekenen is de tijd die je nodig hebt om te reageren op een gevaar als bestuurder. Met reageren wordt bedoeld op de remmen drukken. De Reactiesnelheid berekenen auto heeft een formule namelijk aantal kilometers gedeeld door tien en vermenigvuldig je het antwoord met drie. Het is niet de bedoeling dat je altijd met een hoge snelheid gaat rijden, omdat je reactietijd kort is. Je dient in elk situatie op te letten in het verkeer. Het kan gebeuren dat er plotseling een dier, fietser, kind of iets anders op de weg komt. Je dient dan snel te reageren. Ook wanneer een voertuig ineens voor je remt moet je ook snel kunnen remmen om geen botsing te veroorzaken gelet op reactieafstand. Zelfs wanneer je het radiostation moet verwisselen kun je reactietijd verhoogt worden.

Risico van reactie

Het reactievermogen kan op verschillende manieren beïnvloed worden. Alcoholgebruik is ook een van ze. Er zijn ook medicijnen die het reactievermogen doen verminderen. In zulke situaties is het niet toegestaan een auto te besturen. Stres is ook een vervelend manier van het verminderen van het reactievermogen. Als je een zware dag hebt gehad kan dit leiden tot stress. Het is niet raadzaam om auto te rijden in zo een situatie.

Je kunt zien dat je reactie belangrijk is tijdens het besturen van een voertuig. Tijdens de theorie lessen kom je veel te weten over het gedrag in het verkeer. Houd je altijd aan de regels om ongevallen te voorkomen.