Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Herexamen CBR

Ben je gezakt voor het theorie-examen? Het is mogelijk om een herexamen te maken. Maar wanneer dit examen gemaakt mag worden hangt af van het soort rijbewijs. Het is niet prettig wanneer je bent gezakt voor het theorie-examen. Er zijn genoeg punten die te maken hebben met het niet halen van je cbr herexamen theorie. Tijdens het voorbereiden van het herexamen moet er op gelet worden dat je dezelfde fouten niet meer gaat maken.

Wanneer mag je herexamen maken?

Als je bent voorgegaan voor het theorie-examen van alle voertuigen en deze niet hebt gehaald kun je een herexamen maken. Je kunt je cbr wachttijd herexamen reserveren vanaf het moment je het uitslagformulier hebt ontvangen dat je gezakt bent.

Ben je gezakt voor het praktijkexamen van het autorijbewijs B? Je mag dan na twee weken een herexamen maken. Maar pas als het CBR en rijscholen overeen zijn gekomen dan alleen krijg je een datum. Twee weken is genoeg om je fouten te herstellen door te oefenen.

In geval je het examen niet hebt gehaald, omdat je een verkeersgevaarlijk gedrag vertoonde, mag je pas na zes weken een herexamen maken. De zes weken moeten wel voldoende zijn om goed te kunnen rijden.

Het aanvragen van een herexamen verschilt per voertuig. Maar bij enkele voertuigen kun je meteen een herexamen reserveren zoals het motor rijbewijs A, het bromfietsrijbewijs AM2 (scooter), het brommobielrijbewijs AM4 en een auto met aanhanger rijbewijs BE.

Niet geslaagd, waarom?

Het examen is niet moeilijk, je moet alleen enkele regels goed beheersen. Wanneer je niet goed kijkt kun je fouten maken. Dit is alvast een punt om je te zakken. Als je moet wisselen van rijbaan of je nadert een kruising dien je aan de regels te houden. Wijk je uit van de regels betekent dit dat je niet goed hebt gekeken.

Kleine punten

Tijdens het examen mag je niets missen. Er wordt op elk klein punt gelet. Je rijgedrag bepaalt hoeveel controle je hebt over je auto. Een klein fout kan voor veel ellende zorgen. Denk maar aan kleine bocht naar links en grote bocht naar rechts. Het theorie en cbr herexamen auto zijn een belangrijk onderdeel van je leven. Zonder deze examen kun je geen rijbewijs in handen krijgen. Zorg ervoor dat je het in een keer haalt, want het duurt nogal een tijd om opnieuw een examen te maken. Het herexamen kan wat moeilijker worden, het hoeft niet altijd zo te zijn, maar het kan voorkomen dat het anders is. Let daarom op hoe je gaat studeren.