Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Soorten verkeersborden

Verkeersborden zijn nodig in het verkeer. Het ordent het verkeer op chaos. De weggebruikers voelen zich nog veiliger met de verkeersborden. De verkeersborden worden niet zomaar ergens geplaatst. Er zijn regels daarvoor. Het vorm van een bepaald soort verkeersbord hangt ook af van wat er gevraagd wordt in het verkeer. De verkeersborden hebben vormen zoals rond, driehoek, enz. Net als een agent die instructies geeft op de weg kun je verkeersborden ook zo zien. Een verkeersbord is niet tijdelijk, maar permanent op de weg maar niet als de regels gaan veranderen.

Vijf soorten verkeersborden

welke soorten verkeersborden zijn er? Er zijn verschillende soorten verkeersborden. Je kunt ze herkennen aan de vorm en kleur. Niet zomaar is een bord rond of driehoekig, ze hebben allemaal een betekenis. Je kunt ze ook gemakkelijk herkennen aan de vorm. Tijdens het oefenen van de auto theorie kun je dit in de gaten houden. Het helpt veel tijdens het theorie-examen. Er zijn 5 soorten verkeersborden.

Je hebt er verschillende soorten verkeersborden:

Ronde verkeersborden

Als je ronde verkeersborden ziet in het verkeer betekent dit dat je in die straat iets niet mag doen. Wat je niet mag doen staat wel aangegeven in het midden van het bord door een tekening of cijfer. Zo een bord is rond met een rode rand. Rood staat vaak genoeg voor gevaar dus je kunt het zo onthouden; het is rood, dit betekent gevaar dus ik mag het niet doen.

Rond en blauw verkeersborden

Als je een verkeersbord ziet die rond en blauw is, betekent het dat je hier een bepaald ding moet doen. Het is met behulp van een tekening aangegeven wat het is die je moet toepassen in het verkeer.

Driehoekig bord

Wanneer je een driehoekig bord ziet in het verkeer met een rode rand en de punt naar boven betekent dit dat je moet oppassen in het verkeer. Er is gevaar op de weg. Wat voor soort gevaar dit is staat aangegeven als teken in het bord.

Vierkant of rechthoekig verkeersbord, maar blauw

Deze borden kun je vergelijken met een meldingsbord. Het geeft aan wat er op de weg is of nadert. Door middel van een tekening kun je zien wat er hier is.

Voorrangsborden

theorie-examen kun je de voorrangsborden goed oefenen om deze te herkennen op het examen. De verschillende soorten verkeersborden werkblad is aangegeven. De voorrangsborden geven aan wie voorrang moet geven of krijgen op een kruispunt. De voorrangsborden gelden niet voor voetgangers of fietsers, maar alleen voor voertuigbestuurders.

De borden hier gelden alleen voor voertuigbestuurders. Indien er een fiets of voetganger staat aangegeven dan alleen geldt dit niet voor de voertuigbestuurders. Alle soorten verkeersborden betekenis verschillen met elkaar.